//

Розпочався Різдвяний фестиваль «Велика коляда»

7 січня в стінах Домініканського собору (м. Львів, пл. Музейна, 3) розпочався вже в тринадцятий раз Різдвяний фестиваль «Велика коляда». Особливістю цьогорічний фестивалю є виконання колядок, щедрівок, віншувань та інших різдвяних творів Гуцульщини. Виступи народних колективів триватимуть до 28 січня і завершаться в неділю 29 січня о 17.00 святковим гала-концертом. В програмі фестивалю беруть участь колективи не лише з Галичини, до Львова також завітають гості з Гуцульщини, які у неділю 15 січня виступлять зі своїм гала концертом, із Східної України (Харківської обл. та м. Києва) з Польщі (м. Ольштин) та колективи з парафій Православних Церков м. Львова.

 

Переглянути програму фестивалю можна за цим посиланням:

http://www.velykakoliada.lviv.ua/Velyka_koliada_programa.html

 

Празник Різдва Христового відіграє особливу роль у релігійно-духовному житті кожної людини. Різдвяні традиції українського народу особливо підкреслюють велич приходу у світ Божого Сина, котрий своєю присутністю серед нас з’єднав Небо із Землею. У кожній християнській родині святкування Різдва супроводжується не лише релігійно-духовними переживаннями, але й багатими українськими християнськими традиціями: колядками, щедрівками, вертепами тощо.

 

Для духовно-культурного піднесення народу в часі Різдвяних свят, а також для збереження і розвитку різдвяних традицій нашого краю, впродовж багатьох років у храмі Пресвятої Євхаристії Центрі душпастирства молоді УГКЦ, що у місті Львові, , традиційно проводиться різдвяний фестиваль “Велика Коляда”.

 

Фестиваль має на меті глибше пізнання та популяризацію різдвяних традицій усіх куточків України.


Прес-служба Львівської Архиєпархії УГКЦ