//

Розпочалася ХХ Апостольська Подорож Вселенського Архиєрея Бенедикта XVI

У четвер, 18 серпня 2011 р., приблизно о 9:40 місцевого часу, Папа Бенедикт XVI разом з супроводом піднявся у небо з римського аеропорту Чампіно на борту аеробуса італійської авіакомпанії Alitalia, прямуючи до іспанської столиці Мадриду. Так розпочалася 20-та подорож Святішого Отця за межі Італії – відвідини Мадриду з нагоди ХХVI Всесвітнього Дня Молоді. Римського Архиєрея супроводжують іспанські кардинали, які служать у Римській Курії, а також кардинал Тарчізіо Бертоне, Державний Секретар Апостольської Столиці, та акредитовані журналісти.

 

Вже втретє Бенедикт XVI відвідає Іспанію, але вперше побуває у її столиці. Перший візит відбувся у 2006 році до міста Валенсії з нагоди Всесвітньої Зустрічі Сімей. У листопаді минулого року Вселенський Архиєрей здійснив прощу до Сантьяго-де-Компостелла та посвятив собор Пресвятої Родини в Барселоні.

 

Прибуття Святішого Отця до мадридського міжнародного аеропорту Барахас передбачено на 12:00 місцевого часу, де відбудеться офіційна церемонія привітання за участю Їх Величностей Короля та Королеви Іспанії.

 

Згідно з прийнятим звичаєм, Папа Бенедикт XVI надіслав телеграми Главам держав, над якими пролітає літак, складаючи побажання миру та процвітання італійському та французькому народам.

 

Джерело: Радіо Ватикан