//

Розпочала свою діяльність Українська Біржа Благодійників

Нещодавно розпочала свою діяльність Українська Біржа Благодійників, а саме: створено сайт, на якому різні організації виставляють проекти «на аукціон», щоб допомогти потребучим. Будь-хто з користувачів сайту може стати благодійником, пожертвувавши навіть кілька гривень.

 

На сайті Української Біржі Благодійників розміщено також проект БФ «Карітас СДЄ УГКЦ»: «Подаруй мрію», який полягає в тому, щоб діти з особливими потребами центру «Дивовижні долоні» мали «теплу підлогу» в своїй майстерні.  Тому що сюди вони приходять, цитую: «Як на роботу». Тут вони розвивають свої таланти, проводять з користю свій вільний час і таким чином почуваються невідкинутими суспільством.

 

Усі бажаючі можуть зайти на сайт Української Біржі Благодійників www.ubb.org.ua і стати благодійником, підтримавши наш проект. Це не тільки вияв милосердя до потребуючих, це також вияв культури та зрілості нашого суспільства. Як відомо, рівень культури суспільства визначається рівнем опіки над тими, хто не може себе захистити і над тими, які потребують допомоги. Потребуючим чи інвалідом у наш важкий час може стати кожен. Тому не будьте байдужими, заходьте на цей сайт і міняйте наше суспільство на краще. Як кажуть, хочеш змінити світ – зміни себе.

 

4 лютого в Києві відбулась конференція, організована Українською Біржою Благодійників, на якій діяльність БФ «Карітас» була представлена працівницею організації Галиною Яджак. Під час зустрічі згадувалось, як в розвинених країнах суспільство ставиться до благодійності. Виявляється там це звичне явище, тому в цих країнах менше потребуючих, легше боротись з бідністю та допомагати тим, кому потрібна допомога. Обговорювались також принципи звітності перед благодійниками.  Система цього процесу дуже чітка і прозора. Кожному благодійнику буде прозвітовано яким чином, коли і на що були витрачені ваші кошти.

 

Переконайтесь в цьому самі – заходьте на сайт Української Біржі Благодійників та допоможіть здійснити мрію потребуючого.

 

Джерело: caritas-sde.org