//

Різдвяне привітання кустодія Святої Землі

З нагоди свят Народження Божого Сина вітальне послання надіслав о.Пєрбаттіста Піззабалла – францішканський кустодій Святої Землі. Його промова говорить про скарб, захований на полі, який необхідно знайти, незважаючи на драми щоденного життя, страхи чи поділи в суспільстві. Всі сили отець закликав покласти на віднайдення Бога: «Не всі спішать його шукати. Не всі його знаходять і не всі залишають все, щоб його мати».

 


Скарбом не можна «володіти наполовину… Треба спрямувати на нього ціле життя». Цю ціль можна знайти лише дорогою любові, яка приводить до втрати всього і віддання себе. «Ісус першим прийняв цей ризик. Скрив себе на вифлеємському полі з надією, що кожен зможе його знайти».

 


Різдвяне послання підкреслює реалізм щоденного життя: «Можливо нам здається, що назовні нічого не змінилось , що реальність Святої Землі все ще позначена відтінком драми, яку досвідчуємо: ненависть, поділи, страх, підозрілість, упередження і параліч». Зустріч з таємницею Бога здійснює в людині внутрішні переміни. «Змінюється погляд на життя, змінюється спосіб життя і – завдяки ласці – відчуваємо радість з цього життя, бо воно не є звичайним полем, але полем, який містить скарб».

 

За матеріалами: Radio Watykanskie