//

Папа Римський не підтримував "позицію РПЦ" у справі Пуссі Райот

Московський Патріархат намагається використати авторитет Папи Римського у справі зі скандальною рок-групою Pussy Riot. Після виступу в храмі Христа Спасителя учасниці групи отримали тюремний термін. І після того, як Бенедикт XVI однозначно не схвалив танці в храмі, митрополит Іларіон дозволив собі припустити, що Папа підтримує "позицію РПЦ" в цілому. Навряд чи російський архиєрей повідомив Понтифіка про суд і вирок, однак саме так зрозуміють заявлену Патріархатом "підтримку" російські ЗМІ і громадська думка. Отже, Папа не схвалює кримінальне переслідування людей за дурість і не підтримує тих, хто це робить.

 

Цитата з офіційного сайту Патріархату:
"Була порушена тема осквернення християнських святинь в різних країнах і, зокрема, актів вандалізму, що мали місце в Храмі Христа Спасителя. Папа Римський Бенедикт XVI висловив солідарність з позицією Російської Православної Церкви з даного питання і подив у зв'язку з реакцією ряду засобів масової інформації на ці події ... "

 


Очевидно, імідж Російської Православної Церкви серйозно постраждав внаслідок суду над Pussy Riot. Інакше навіщо обманом втягувати в цю справу Папу?

 

Річард Павлов, Ратцінгер-Інформ
 

За матеріалами: benediktxvi.ru