//

Римські журналісти попросили оголосити Івана Павла II небесним заступником електронних ЗМІ

Римські журналісти звернулися в середу до Папи Римського Бенедикта XVI з незвичайним проханням - призначити його попередника блаженного Івана Павла II (у миру Кароля Войтилу) "небесним заступником всіх працівників комунікацій електронної ери".


Голова Асоціації римських хронікерів Романо Бартоліні під час колективної аудієнції суверена Ватикану на площі Святого Петра в Римі в середу вручив Папі Ратцінгеру золоту медаль, випущену на честь століття цього старого професійного об'єднання італійських журналістів (1910-2010 рр.).


Він також виразив побажання, щоб після майбутньої канонізації польського понтифіка Івана Павла II, терміни якої ще не названі, новий святий був би "призначений" керівництвом Римо-Католицької Церкви духовним заступником електронних ЗМІ, з врахуванням "величезної і мудрої уваги, яку покійний приділяв проблемі розвитку новітніх технологій в світі комунікацій і друку".


Нагадаємо, що в лютому 2005 року Іван Павло II в Апостольському посланні "Швидкий розвиток" подякував Богу за те, що Він дарував людству засоби масової комунікації, включаючи інтернет. У посланні Папа закликав Церкву "без страху користуватися" досягненнями інформаційних технологій "для поширення на Землі Слова Божого".


В даний час  "небесним патроном" всіх журналістів і письменників вважається католицький святий Франциск Сальський (1567-1622) - єпископ Женевський, богослов, один з вчителів Церкви.

 

Джерело: www.newsru.com