//

Річниця діяльності ватиканського порталу news.va

Рік тому, 28 червня 2011 р., Бенедикт XVI дав старт роботі ватиканського інформаційного порталу www.news.va. Тоді, за допомогою комп'ютерного планшета він відправив повідомлення в "Twitter": "Дорогі друзі, я щойно запустив сайт www.news.va. Слава Ісусу Христу! З молитвою та благословенням, Бенедикт XVI ". Сайт був створений за ініціативою Папської Ради у справах соціальної комунікації для того, щоб сконцентрувати на одному веб-ресурсі найбільш актуальну і цікаву інформацію з усіх ватиканських ЗМІ: інформаційного агентства "Fides", газети "L'Osservatore Romano", Ватиканського радіо і Ватиканського телецентру .

 

З нагоди річниці діяльності порталу архиєпископ Клаудіо Марія Челлі, голова Папської Ради у справах соціальної комунікації, в інтерв'ю радіо Ватикан підбив перші підсумки роботи ресурсу. Єрарх зазначив, що минулий рік був багатим на події: після того, як почала діяти версія сайту на італійській мові, протягом року були також створені   іспанська, англійська та французька версії. Кардинал Челлі розповів, що 28 червня сайт почав діяти також на португальській мові.

 

"Інший позитивний аспект, який ми вважаємо по-справжньому значним, це те, що наш портал щодня відвідують 10-15 тис. осіб. Згідно зі статистикою, нещодавно опублікованою, ми маємо 58,3% постійних відвідувачів, людей які знають про нас і повертаються, щоб відвідати наш сайт. 41,7% становлять нові відвідувачі », - сказав архиєпископ Челлі.

 

Єрарх підкреслив також, що в середньому відвідувачі залишаються на сайті 2 хвилини 20 секунд, що свідчить про те, що це не випадкові особи, але ті, які хочуть читати ватиканські новини. Кардинал Челлі також зазначив, що за новинами порталу, мільйони відвідувачів стежать через соціальні мережі.

 

За матеріалами radiovaticana.org