//

Релігія може зникнути з навчальної програми польських шкіл

Міністерство освіти вписало релігію в шкільну програму, що фінансується місцевим урядом, і тепер саме він буде у вересні вирішувати чи релігія залишиться в школі чи ні.

 

У розпорядженні Міністерства освіти релігія і етика перебували в межах розкладу з 12 лютого 2002 року. Уписані в ньому предмети тепер фінансує держава. Нова постанова, яку нещодавно підписала міністр Кристина Шумілас, не ставить етики та релігії в межі навчальної програми.

 

"У шкільній програмі міністр розміщує релігію так, що вона може виходити за межі програми розкладу, і чи будуть на це гроші залежить від доброї волі та бюджету конкретного місцевого самоврядування", – каже о. Павел Сєдлановскі, директор Католицької початкової школи і Католицької гімназії в Сєдльце.

 

Відповідно до цього з 1 вересня 2012 року місцевий уряд може відмовити у фінансуванні роботи катехитів. "Дії уряду відкрили шлях до порушення конкордату, бо що буде, коли уряд не дасть грошей на релігійну освіту, навіть якщо молоді люди захочуть брати в ній участь", –підсумував о. проф. Войцех Горальскі, каноніст.

 

За матеріалами: wiara.pl