//

Ректори семінарій УГКЦ провели засідання в Івано-Франківську

24 травня розпочався третій день Засідання Ректорів усіх українських греко-католицьких семінарій світу.

 

Третій день розпочався Архієрейською Божественною Літургією у Архікатедральному соборі  Святого Воскресіння, яку очолив Єпарх Нью-Вестмінстерський (Канада) Владика Кен (Новаківський). На Божественній Літургії також були присутні та співслужили ректори, віце-ректори та префекти ІФДС.

 

Тема першої сесії сьогоднішнього засідання – «Аналіз Напрямків Підготовки Кандидатів до Священства УГКЦ».  Преосвященний Владика разом із ректорами розробляли стратегії покращення та пристосованіших до сучасних умов життя програм духовної формації майбутніх душпастирів. Сьогодні на Засідання Патріаршої Комісії Священичого Виховання УГКЦ завітав Високопреосвященніший Архієпископ і Митрополит Івано-Франківський Володимир (Війтишин) та Ректор Івано-Франківської Теологічної Академії Кир Софрон (Мудрий). Митрополит Володимир привітав голову Патріаршої Комісії Владику Кена і всіх ректорів та побажав їм плідної праці для добра УГКЦ та запевнив їм свої молитви у цьому  наміренні.

 

Опісля Преосвященний владика Кен (Новаківський) разом із Ректорами і Духівниками відвідали княжий Галич, де учасникам Засідань був представлений макет схематичного зображення міста за часів князя Данила Галицького.

 

Відвідали гості Івано-Франківська зокрема відпустове місце с. Крилос Галицького р-ну та приклонились чудотворній іконі Крилоської Божої Матері. Були організовані також екскурсії в с. Шевченкове Галицького р-ну, де знаходиться один із найстаровинніших храмів України – церква св. Пантелеймона.

 

Яцишин Андрій
Інформаційний центр ІФДС