//

Редактор «L'Osservatore Romano» порівняв Бенедикта ХVI до Мудреців зі Сходу

Головний редактор ватиканського видання «L'Osservatore Romano» Джованні Марія Віан дав коментар до проповіді Бенедикта ХVI на свято Трьох Царів, а також до Року віри, який проголосив Святіший Отець. «Називаючи Мудреців зі Сходу сміливими і скромними, Папа насправді говорив про свої особисті пошуки».


Джованні Марія Віан нагадав, що з подібною ініціативою кілька місяців після Другого Ватиканського Собору виступив Павло VI, який хотів у такий спосіб вшанувати майже 1700 річницю мученицької смерті апостолів Петра і Павла. «Папа Павло VI був переконаний, що хоча Собор не говорить безпосередньо про віру, але зачіпає цю тему на кожній сторінці своїх праць, визнає її життєвий і надприродний характер, стверджує, що вона є інтегральною і сильною, але будує на вірі своє навчання», – зазначив редактор «L'Osservatore Romano».

 

Журналіст підкреслив, що таке ж переконання спонукало Бенедикта ХVI, який як молодий богослов брав участь в роботі II Ватиканського Собору, до проголошення подібної ініціативи в 50-ту річницю його відкриття і 20 років після проголошення Катехизму Католицької Церкви, який є «плодом праць Собору».

 

Порівнюючи Святішого Отця до Трьох Царів Віан пояснює, що так як мудреці зі Сходу, Папа є людиною «турботливого серця, яке підштовхує до Бога». «Тому двом єпископам, що отримали посвячення 6 січня, і новим кардиналам, а також кожній людській особі Папа поставив у приклад Трьох Царів», – підкреслив Джованні Марія Віан.

 

За матеріалами: radiovaticana.org