//

Провідний науковець захищає Папу в питанні презервативів

Едвард Грін, колишній директор Дослідницького проекту запобігання СНІДу при Гарвардській школі охорони здоров’я, знову висловився на захист Папи Бенедикта XVI стосовно його слів у 2009 році про СНІД та презервативи. Під час подорожі до Африки Папа сказав журналістам, що СНІД «неможливо подолати шляхом розповсюдження профілактичних засобів. Навпаки, вони лише збільшують його зріст».


В нещодавньому інтерв’ю пан Грін розповів про його нову книжку під назвою «Порушені обіцянки: Як становлення СНІДу зрадило світ, що розвивається» (Broken Promises: How the AIDS Establishment Has Betrayed the Developing World). Він назвав цю книжку «розширеною підтримкою Папи Бенедикта, принаймні у питанні так званої генералізованої епідемії ВІЛу в Африці».


«Ми спостерігали зменшення кількості захворювань на ВІЛ у Африці тоді, коли зменшився рівень статевих стосунків із кількома партнерами і більше людей стали вірними» - додав п. Грін. «Роль презервативів у розповсюдженні ВІЛу в таких країнах як Уганда та Зімбабве все ще обговорюється, але ми ще не бачили такого, щоб зростання кількості використання презервативів супроводжувалося спадом захворювань на ВІЛ».


За матеріалами CWN