//

Прощальна зустріч архієпископа Івана Юрковича з дипломатичним корпусом

Сьогодні, 17 березня в Апостольській Нунціатурі в Києві відбулася дипломатична зустріч з нагоди від’їзду Апостольського Нунція Архієпископа Івана Юрковича з України.

 

Дуаєн дипломатичного корпусу посол Білорусі Ватентин Величко від імені усього дипломатичного корпусу попрощався з Нунцієм складаючи найкращі побажання та дякуючи за сім років праці у Ватиканському посольстві в Україні.

 

Зі словами подяки за співпрацю всіх присутніх звернувся також і сам архієпископ Іван Юркович, який подякував усім за особливу увагу, яку вони приділяли цій місії. «Під час моїх років роботи відбулося багато значних подій для майбутньої долі Папського представництва в Києві, - продовжував Посол Ватикану, - передусім я хотів би подякувати місцевій та державній владі за співпрацю, завдяки якій було придбано земельну ділянку, на якій розташована ця дипломатична місія». Іван Юркович наголосив також на тому, що його місія в Україні «надихалася також і прагненням зробити особистий внесок у зближення християнських конфесій, особливо Католицької й Православної Церков. Цей напрямок діяльності є частиною кожної місії будь-якого Папського представництва в світі».

 

На завершення Апостольський Нунцій сказав: «Київ – прекрасне місто, повне історії, що зберігає в собі знаки пережитої віками духовності. В ньому я залишив важливу частину свого життя й тому повезу із собою багато вражень і багато згадок про всі ці українські роки, та про людей, яких мені пощастило тут зустріти».

 

На зустрічі було присутніх близько 150 осіб - дипломатів, представників влади, а також парафіяни з католицьких парафій Києва.

 

Також Нунцій представив свою книгу «Бог посеред нього», яка є збіркою проповідей, інтерв’ю, статей та інших публічних виступів Його Високопреосвященства Архієпископа Івана Юрковича і яка створювалася як згадка про роки його служіння в Україні від 2004 по 2011р. Нагадаємо, що дану книгу буде нагода придбати завтра 18 березня від 17 години в храмі Олександра в Києві.

 

Джерело: Католицький Медіа-Центр