//

Прощальна меса апостольського нунція архиєпископа Антоніо Менніні в московському катедральному соборі

Посол Ватикану в Російській Федерації Апостольський нунцій архиєпископ Антоніо Менніні (Antonio Mennini) відправив 30 січня прощальну месу в московському катедральному соборі перед своїм від'їздом до нового місця служби - Лондона. 
 

 

Папа Римський Бенедикт XVI 18 грудня призначив Менніні, який з кінця 2002 року був представником Святого Престолу в Росії, послом до Великобританії.
 

 

Ватиканському дипломатові співслужили всі чотири російські єпископи - архиєпископ Павло Пецці з Москви, єпископи Йосиф Верт з Новосибірська, Клеменс Піккель з Саратова і Кирило Климович з Іркутська.
У своїй проповіді глава Конференції католицьких єпископів Росії архиєпископ Пецці подякував нунцію і побажав йому успіхів в подальшому служінні.
 

 

В кінці меси архиєпископ Менніні відмітив, що йому довелося служити "в країні з великою і древньою християнською традицією", якою він "давно захоплювався і яку давно прагнув вивчати". Відзначивши, що "в десятиліття безбожних переслідувань" Росії були нанесені "важкі рани", нунцій призвав присутніх прагнути до братської єдності зі всіма, хто називає себе учнями Христа.
 

 

"Любов, що супроводжується конкретними ділами, створює довіру, відкриває серця і очі, діалог милосердя за своєю природою просуває і освячує діалог істини", - сказав архиєпископ Менніні.
Щодо сучасного становища католиків в Росії, ватиканський дипломат заявив: "Не дивлячись на свою нечисленність, католицька громада вважає привілейованими областями співпраці культуру, освіту і суспільну діяльність".
 

 

На закінчення свого прощального слова архиєпископ Менніні сказав: "Я обіцяю молитися за вас щодня, щоб Господь підтримав вас на цій дорозі".
Посада папського нунція в Російській Федерації залишається досі вакантною. Деколи призначення займає тривалий час.
 

За матеріалами:  РИА "Новости"