//

Pro-life організації хочуть Івана Павла ІІ за покровителя

Католицькі pro-life організації з усього світу об’єднались у зверненні до Апостольської Столиці з проханням зробити блаженного Івана Павла ІІ їх покровителем. Вони вважають, що блаженний папа свідченням своєї хвороби показав ту вартість людського життя, за яку треба боротись.


«Терпіння показало справжнє обличчя Кароля Войтили, навіть якщо воно цілком суперечить стереотипу спортивного і тріумфального папи» - коментує єпископ Доменіко Могаверо.- «Папа продовжував з’являтися на публіці на інвалідному візку із скривленим хворобою обличчям, не маючи змоги сказати і короткого привітання».


Організації, що виступають на захист життя, написали листа до Папи Бенедикта XVI, в якому дякують за беатифікацію Івана Павла ІІ. «Ми дозволяємо собі покірно просити Вашу Святість встановити блаженного Івана Павла ІІ покровителем захисників людського життя» - пишуть вони.


«Кожна людина, яка є щиро відкритою для істини і добра, може пізнати священну цінність людського життя від початку до кінця, а також підтвердити право кожної особи на те, щоб цей найголовніший аспект її існування поважали понад усе. Визнання цього права є в основі людської спільноти і її політики» - саме ці слова з енцикліки “Evangelium Vitae” Івана Павла ІІ викликали ініціативу організацій, що працюють на захист життя у всіх куточках світу і зараз просять Апостольську Столицю призначити Івана Павла ІІ їх покровителем.


За матеріалами Vatican Insider