//

Призначення в Римській Курії

У вівторок, 26 червня 2012 р., у Ватикані повідомлено про призначення, які Папа Бенедикт XVI здійснив у Римській Курії.

 

Святіший Отець прийняв зречення з уряду з огляду на досягнення граничного віку, подане кардиналом Енніо Антонеллі, дотеперішнім Президентом Папської Ради в справах сім’ї. Його наступником Бенедикт XVI призначив дотеперішнього Ординарія Терні-Нарні-Амелії Преосвященного Вінченцо Палью, підносячи його до архиєпископської гідності.

 

Архівістом та Бібліотекарем Святої Римської Церкви Папа призначив Архиєпископа Жана-Луї Брюґе, дотеперішнього Секретаря Конгрегації Католицької освіти та виховання. Він замінить кардинала Рафаелле Фаріну, зречення якого у зв’язку з досягненням відповідного віку було прийняте 9 червня.

 

Віце-Президентом комісії «Ecclesia Dei», яка, серед іншого, займається діалогом з лефевристами, призначено архиєпископа Джозефа Ді Ноя, дотеперішнього Секретаря Конгрегації Божественного Культу та Дисципліни Святих Тайн, а на його місце Бенедикт XVI призначив Преосвященного Артура Роша, дотеперішнього Єпископа міста Лідс, що в Англії, підносячи його до архиєпископської гідності.

 

Архиєпископа П’єрджузеппе Ваккеллі, додаткового Секретаря Конгрегації Євангелізації народів та Президента Папських Місійних Установ, який подав зречення у зв’язку з досягненням граничного віку, замінить Преосвященний Протазе Руґамбва, дотеперішній Ординарій Кіґоми, що в центральноафриканській країні Танзанії, а 75-річного єпископа Джанфранко Джіротті, Регента Апостольської Пенітенціарії, замінить монсеньйор Кшиштоф Никєль, який дотепер виконував служіння в Конгрегації Віровчення.

 


Джерело: Радіо Ватикан