//

Привітання Святого Престолу з Різдвом Христовим для моряків

Папська рада у справах мігрантів та подорожуючих опублікувала спеціальне привітання для моряків у зв'язку з наступаючим Різдвом Христовим, повідомляє Радіо Ватикану. "Таємниця Втілення несе, насамперед, послання повсюдної любові, яке ми всі покликані прийняти у все більш міжнародному, багатокультурному і мультирелігійному світі людей моря", – йдеться у посланні. Зазначається також, що "святкування Різдва Христового закликає сповідників Христа, що працюють у морській сфері, ставати інструментами нової євангелізації, показуючи таким чином, що християнство висвітлює великі проблеми історії".

 

Різдво, йдеться у привітанні, показує, що Слово Бога втілилося у нашій недосконалій і розділеній людській реальності, щоб вести її до досконалості. "Тому ми хочемо сприяти вирішенню ваших щоденних проблем, пов'язаних зі зловживаннями у трудовій сфері, криміналізацією вашої діяльності, покинутості в іноземних портах, розпадом сімей та загрозою з боку піратів", – наголошується у посланні Папської ради у справах мігрантів та подорожуючих.

 

Ця Ватиканська дикастерія здійснює душпастирство моряків, рибалок і членів їх сімей з 1920 року – відколи брат-єзуїт Деніел Шелдс і його соратники з англійського Глазго звернулися до Церкви з проханням про душпастирську опіку на людьми, що працюють у цій специфічній сфері.

 

За матеріалами www.radiovaticana.org