//

Примас Бельгії: необхідно місця, де невіруючі зможуть відчути красу віри

Сьогодні необхідно таких подій, які вкажуть сучасній людині на красу віри, – вважає Архиєпископ Андре-Джозеф Леонард, примас Бельгії, однієї із найбільш секуляризованих країн постхристиянської Європи. Саме він є представником місцевого єпископату на Синоді Єпископів про Нову євангелізацію.  На його думку, сьогодні Церкві необхідно не стільки досягати, а швидше пробиватися із Євангелієм до сучасної людини.


«Нам необхідно подій, в яких можна відчути духовний вимір життя, – говорить примас Бельгії. – Звичайно, Церква повинна навчати; як колишній професор університету, я добре це усвідомлюю. Але ми також мусимо подбати про місця, миті, події, в яких люди зможуть відчути красу віри і почути в собі той заклик відкритись на віру».


На думку Архиєпископа Леонарда, з цією метою Церква повинна вдаватися до всіх можливих заходів: «інтернету, концертів, свідчення християн, які з певних причин є знаменитими і через це мають великий вплив на людей… Але ми можемо також скористатися так званою народною побожністю, – вважає митрополит Брюсселю. – Йдеться про те, щоб дати людям досвід віри. Саме слово до сучасної людини вже не досягає. Необхідно подій, які зворушать серце і промовлять до серця. Звичайно, що після цього повинне прозвучати слово, але слід почати з подій, в яких до серця людини діткнеться краса віри», – зазначив Архиєпископ Леонард.


За матеріалами pl.radiovaticana.va