//

Прийнятий Папою апостольський вікарій в Лівії відновлює заклик до миру

На приватній аудієнції Папа римський прийняв апостольського вікарія Тріполі в Лівії. Єпископ Джованні Інноченцо Мартінеллі прибув до Італії вперше з початку теперішньої лівійської кризи. Перед вчорашнім візитом до Ватикану він був декілька днів у Вероні, де проживає його рідня.


Він народився 69 років тому в Лівії, священицьку і монашу формацію пройшов у францисканців в Італії, після чого повернувся до Африки як місіонер. У Лівії він працює понад 40 років, а вже чверть століття керує там апостольським вікаріатом Тріполі. Італійське міністерство закордонних справ з початку кризи закликало всіх італійців покинути Лівію, але францисканський єпископ не мав жодних сумнівів, що повинен залишитися в дорученому йому вікаріаті. Туди він повернеться вже нині.


Коротке перебування в Італії єпископ Мартінеллі використав для того, щоб ще раз повторити свій неодноразовий заклик про припинення бомбардувань Лівії через НАТО. В їх наслідку вже загинуло сотні жертв. Апостольський вікарій Тріполі сам був свідком смерті деяких з їх. У Вероні він закликав до початку дипломатичних розмов і діалогу, які на його думку є єдиним шляхом до миру. Він також просив про молитву в цьому намірі. Францисканець надав в Тріполі допомогу численним емігрантам, в тому числі еритрейським та ефіопським, яким полегшив проникнення до Тунісу, де їм буде більш безпечно.


За матеріалами Radio Watykańskie