//

Причиною вбивства дівчини в Криму називають "порушення законів шаріату" через участь у конкурсі краси

Світові ЗМІ повідомляють про релігійну причину загибелі 19-річної кримчанки Каті Корен, яку нібито вбили за участь в місцевому конкурсі краси і порушення, таким чином, законів шаріату.

 

Зокрема, за інформацією KyivPost, про це пише британський таблоїд The ​​Daily Mail: "Катю Корен знайшли мертвою неподалік від її будинку. 19-річна дівчина була модницею і посіла сьоме місце на місцевому конкурсі краси ... Її тіло було знайдено в лісі через тиждень після того, як вона пропала без вісті ".

 

За підозрою у вбивстві міліція затримала 16-річного Біляла Газієв, ведеться слідство. Затриманий вчився разом із убитою Катею у місцевому технікумі. За інформацією британських журналістів, він повідомив міліціонерам, що вбив Катю за те, що вона "порушила закони шаріату". За даними видання, хлопець закидав дівчину камінням.

 

Водночас, в Меджлісі кримськотатарського народу називають припущення ЗМІ про релігійну причину вбивства провокацією.

 

"Як я зрозумів зі слів батька затриманого, їхню сім'ю можна віднести навіть до невіруючих, які і в мечеть ніколи не ходили. Батько - кримський татарин, ну формально вони вважаються мусульманами, але ніяким там ваххабізмом навіть і не пахло. Так що, напевно, це якась провокація", - говорить голова Меджлісу кримськотатарського народу, народний депутат України Мустафа Джемільов.

 

Також в Меджлісі кажуть, що Катя була християнкою. "Її і поховали на християнському кладовищі", - говорить представник Меджлісу в Радянському районі Криму Абмеджіт Сулейманов.

 

За словами Сулейманова, неповнолітнього Біляла Газієва допитували близько чотирьох годин. "Батько дзвонив йому, але у нього мобільний був вимкнений. А коли найняли йому нормального, незаангажованого адвоката, то він сказав, що в міліції його залякували і обіцяли дати менший термін. якщо зізнається у вбивстві. Це грубе порушення всіх прав підозрюваного", - говорить Сулейманов.

 

У міліції запевняють, що допит фіксувався на камеру і проводився в присутності адвоката і педагога технікуму, де вчився затриманий. "Підозрюваний дав свідчення ... Згодом затриманий від своїх свідчень відмовився. Правоохоронці працюють над збором достатньої бази, щоб довести причетність підозрюваного до скоєння даного злочину слідчим шляхом", - повідомляють у прес-службі кримської міліції.

 

На думку Мустафи Джемільова, проти юнака грає той факт, що у нього був виявлений телефон загиблої та сліди крові на одязі. Правда, за даними Джемільова, експертиза показала, що це були сліди його власної крові.

 

Джерело: РІСУ