//

Презентація пам'ятника матері Терези з Калькути пройде в Москві

Презентація пам'ятника блаженній матері Терезі з Калькути роботи скульптора Григорія Потоцького відбудеться 7 вересня у галереї Григорія Потоцького на Гоголівському бульварі в Москві. Бронзовий пам'ятник на весь зріст був подарований Римсько-католицькому собору Непорочного Зачаття Пресвятої Діви Марії.


Захід відбудеться під патронатом ерцгерцогині Австрійської Марі-Анни Габсбург-Голіциної, Міжнародної академії доброти і Московського Римсько-католицького собору Непорочного Зачаття Пресвятої Діви Марії при Підтримці Апостольської нунціатури в Москві.


Урочисте відкриття пам'ятника заплановане на 24 вересня.


Міжнародна академія доброти протягом останніх 10 років проводить міжнародну акцію: "У Росії - по-доброму, з Росії - з добротою!" За ці роки було встановлено більше 70 пам'ятників у 36 країнах світу.


Ідея пам'ятника матері Терезі Калькутській полягає у відродженні правдивого розуміння благодійності і милосердя до тих, хто опинився в важкому становищі, зневірився, хворий чи стоїть на краю загибелі. "Мистецтво порожніх долонь" - так писали про матір Терезу, адже в неї самої нічого не було, але вона допомогла мільйонам, відзначають організатори акції.


За матеріалами: Благовест-Инфо