//

Пресвітерське рукоположення о. Назара Гавриляка у Львівській Архиєпархії (оновлено з фото)

В день пам’яті святого цілетеля і мученика Пантелеймона, у вівторок 9 серпня, Преосвященнніший владика Венедикт, єпископ-помічник Львівський очолив Божественну Літургію у Архикатедральному соборі св. Юра.

 

В часі богослуження Архиєрей рукоположив у пресвітери диякона Назара Гавриляка. Отець Назар є випускником Львівської духовної семінарії Святого Духа (2010 р.), дияконську практику проходив при храмі Введення в храм Пресвятої Богородиці (м. Львів, вул. Чукаріна, 5), викладає Християнську етику у Середній школі №44.

 

У пастирському слові Преосвященніший владика Венедикт підкреслив виняткову роль Божої любові у житті християн. Як приклад свідка Божої любові, Архиєрей зосередив увагу на особі великомученика і цілителя Пантелеймона, який бувши лікарем, безмежно довіряв Богові і зцілював більше молитвою, аніж лікарськими препаратами.

 

«Постава таких людей як святий Пантелеймон, постава християнська, тверда, категорична і радикальна, постава повного уповання на Бога, свідомість того, що зло ніколи не зможе перемогти добро, завжди дає зріст Церкві. Жиймо вірою і словами, які заповідає нам Христос: щоб ми любили один одного, щоб ми свідчили Бога одні одним», - зазначив владика Венедикт.

 

Після закінчення Літургії єпископ-помічник Львівський привітав новопоставленого ієрея Назарія, побажавши, щоб головним критерієм поступування у його священичому житті був Господь:

«Господь вибрав тебе, отче, з поміж твоїх рідних, друзів і знайомих для служіння Йому.

Нехай фундаментом Твого життя, буде саме це служіння і пошук Бога. Зичу Тобі, понад усе шукати Бога, а все інше додасться. Хай Господь Тебе благословить».

 

На завершення новопоставлений ієрей уділив всім присутнім благословення.


Тарас Бабенчук
Джерело: Прес-служба Львівської архиєпархії