//

Прес-анонс: Екологічна акція «Велопроща»

У неділю, 5 червня 2011 р. відбудеться духовно-екологічна акція „Велопроща” (м. Івано-Франківськ – с. Погоня), присвячена Всесвітньому дню довкілля, який світова спільнота відзначає щороку 5 червня для того, щоб привернути увагу суспільства до екологічних проблем і підкреслити гостру необхідність конкретних дій для покращення стану навколишнього середовища.

 

Захід організовується Екологічним центром та Молодіжною комісією Івано-Франківської єпархії УГКЦ з метою формування свідомості християнської відповідальності за природне довкілля та необхідності більш бережливого ставлення до Божого створіння – природи у повсякденному житті кожної людини.

 

Кульмінацією прощі стане богослужіння: Акафіст до Бога Творця на відпустовому місці у с. Погоня.

 

Виїзд учасників велосипедного паломництва відбудеться о 16.00 від храму Зіслання Святого Духа (м. Івано-Франківськ, вул. Коновальця, 103 б).

 

Запрошуємо долучитись всіх небайдужих (участь неповнолітніх тільки у супроводі батьків)!

За додатковою інформацією звертатися за тел. 0 342 741 450; 0979831680

 

Інформаційна служба Екологічного центру

Івано-Франківської єпархії УГКЦ

 

Довідка:

15 грудня 1972 р. Генеральна Асамблея ООН проголосила 5 червня Всесвітнім днем навколишнього середовища (резолюція 2994 (XXVII)), який буде проводитись з метою поглиблення суспільного усвідомлення необхідності зберігати і покращувати довкілля. Обрання цієї дати обґрунтовано тим, що саме в цей день відкрилася Конференція ООН із проблем навколишнього середовища (Стокгольм, 1972), за результатами якої створено Програму ООН з навколишнього середовища (ЮНЕП). У 2000 р. в цей день розпочато програму ООН "Тисячоліття довкілля – приступити до дій". Програма є ще одним нагадуванням людству про його роль в охороні довкілля.

 

Джерело: www.ecoburougcc.org.ua