//

Преосвященний владика Венедикт відвідав з пастирським візитом парохію в с. Рясне-Руська

8 листопада, в день празнику Святого великомученика Димитрія Мироточця, Преосвященний владика Венедикт, Єпископ-помічник Львівський, з пастирським візитом відвідав с. Рясне-Руська, Янівського протопресвітерату (Яворівський р-н). Візит відбувся з нагоди престольного празнику храму Св. влкмч. Димитрія Мироточця.

 

Разом з владикою Венедиктом під час Архиєрейської Божественної Літургії молились, адміністратор храму Св. влкмч. Димитрія с. Рясне-Руська о. Зіновій Курилець, священики сусідніх парафій, чисельна громада села та гості святкування.

 

Владика Венедикт під час Богослуження виголосив змістовну проповідь у якій докладно оповів про життя, діяльність та мученицький подвиг Св. влкмч. Димитрія Мироточця і спробував пов’язати історію його життя з сучасністю. «Ми досить часто соромимося визнавати, що ми є християни, – промовив владика Венедикт, - хоч нам сьогодні ніщо за це не загрожує. Погляньмо на особи святих мучеників! Вони жили в часи коли християнська віра була часто заборонена і їм завжди загрожувала небезпека. Проте Святі мученики своїм життям і вчинкам засвідчили свою віру і прагнення нею жити» - сказав Архиєрей.

 

Вкінці Літургії пресвітер Зіновій Курилець подякував владиці та всім гостям, які прибули на храмове свято і висловив вдячність усім жертводавцям що свєю працею та коштом спричинилися до розбудови храму. В свою чергу владика подякував отцеві та парафіянам за запрошення і можливість розділити радість празнику разом.

 

Насамкінець, на подвір’ї храму відбувся чин великого водосвяття та окроплення вірних свяченою водицею.

 

Роман Соколенко,
прес-служба Львівської Архиєпархії