//

Преосвященний Владика Тарас Сеньків провів великопосні реколекції для молоді

З 1 по 3 квітня 2011 року, з ініціативи молодіжної громадської організації «Українська молодь – Христові» м. Стрия і з благословення Преосвященного Владики Тараса Сеньківа, у храмі Благовіщення Пресвятої Богородиці м. Стрия відбувалися великопосні реколекції для молоді, у програмі яких – духовні науки, які провадив Кир Тарас, богослужіння та вечірні чування.

 

Перша наука розпочалась у п’ятницю, 1 квітня ввечері, в часі якої Апостольський Адміністратор нагадав присутнім про значення духовної віднови у житті християнина, а також говорив про Таїнство Покаяння, детально зупиняючись на кожній з умов приготування до Сповіді.

 

Зранку 2 квітня, науку про значення поняття «бути християнином» та співвідношення християнина і Христа виголосив протосинкел Стрийської єпархії о. Богдан Манишин. Владика цього дня дав ще дві науки для молоді, звернувши увагу на моральні виклики сьогодення для християнина, а також виклики, які ставить світ перед молодою людиною. Підняв питання гендерної політики, важливості Святих Тайн у житті Церкви та кожного християнина, питання гріха і його негативного впливу на світ і кожну людину зокрема.

 

В цей день, у суботу, Апостольський Адміністратор також служив Велику вечірню, а відтак, членами організації «Українська молодь – Христові» були проведені вечірні чування, зміст яких – роздуми над хресною дорогою Спасителя.

 

Завершальна наука відбулася в неділю, під час архиєрейської Літургії, де Владика Тарас ще раз нагадав основні тези, проголошені під час попередніх наук, а також закликав молодих людей до ініціативи і вірності Христу, яку вони обіцяли під час хрещення. Богослуження закінчилось благословенням Архиєрея і побажанням успішної боротьби на дорозі Великого посту.

 

Прес-служба Стрийської єпархії