//

Представник Ватикану закликав ООН не допустити переслідувань християн в Пакистані

Постійний представник Ватикану при женевських структурах ООН архиєпископ Сільвано Томазі закликав звернути пильнішу увагу на ситуацію в Пакистані, де зросло число фактів переслідувань християн і випадків насильницького навернення їх в іслам.


Католицький єрарх засудив зловживання законом про богохульство, який діє в країні, в результаті чого невинні християни потрапляють у в'язницю за свою віру, повідомляє РИА "Новости" із посиланням на інформацію, озвучену напередодні ватиканським радіо.


За словами архиєпископа Томазі, щорік в Пакистані близько 700 дівчат з християнських сімей насильно навертаються в іслам і видаються заміж за мусульман. Оскільки органи правопорядку зазвичай не приймають жодних заходів проти цього, постійний представник Ватикану закликав Верховного комісара ООН з прав людини втрутитися в ситуацію, що склалася, і закликати власті Пакистану до встановлення і дотримання законів, які поважають права християн і інших релігійних меншин.


Недавно Конференція католицьких єпископів Пакистану звернулася до Святого Престолу із закликом оголосити мучеником і заступником релігійної свободи вбитого на початку березня в Ісламабаді міністра-католика Шахбаза Бхатті. Міністр у справах релігійних меншин Бхатті був застрелений 2 березня в столиці Пакистану Ісламабаді.
Бхатті був відомий, зокрема тим, що критикував закон про богохульство, який виявився в центрі уваги пакистанської громадськості у зв'язку із справою християнки Асіі Бібі. Її звинуватили в образі Пророка Мухаммеда і засудили до страти. В даний час Асія Бібі знаходиться у в'язниці.


Раніше примас Католицької церкви в Шотландії, кардинал Кейт О'Брайєн висловив протест з приводу рішення уряду Великобританії надати фінансову допомогу Пакистану майже одного мільярда фунтів стерлінгів. Кардинал заявив, що він обурений діями уряду, який фінансує країну, де, за його словами, переслідуються християни, і при цьому нічого не робить для захисту їх прав.

 

Джерело: www.newsru.com