//

Представник Святого Престолу при ООН: переслідування віруючих починається з маргіналізації релігії

"Американські католики повинні захищати справжню релігійну свободу в усьому світі, щоб запобігти загрозі переслідування на батьківщині", - вважає архиєпископ Френсіс Чулікат, постійний спостерігач Святого Престолу при ООН.

 

Виступаючи перед учасниками Католицького національного молитовного сніданку в Вашингтоні, єрарх говорив про насильство на релігійному ґрунті, а також обмеження свободи віросповідання, які фіксуються в багатьох країнах світу, в тому числі на Заході. Він висловив особливу занепокоєність переслідуванням християн. Характеризуючи ситуацію в країнах західного світу, архиєпископ Чулікат підкреслив, що тут, "хоча ще немає насильницького переслідування і утисків, проте вони починаються саме з маргіналізації та заперечення релігійної свободи". Ця свобода, за словами  єрарха, полягає також у можливості проповідувати, вчити, мати право брати участь у політичному і громадському житті, а також діяти згідно зі своїми релігійними переконаннями.


Архиєпископ зазначив, що американцям важливо зберегти повагу до релігійної свободи в своїй країні, щоб мати можливість допомагати іншим народам.

 

За матеріалами radiovaticana.org