//

Портрет Патріарха Йосифа Сліпого висітиме у кожній школі Тернополя

Таку ініціативу фундації «Справа Патріарха Йосифа» та Тернопільсько-Зборівської єпархії УГКЦ підтримала Тернопільська міська рада. 8 вересня голова фундації о. Андрій Романків передав 35 портретів Патріарха міському голові Тернополя Сергію Надалу, які будуть розміщені у кожній загальноосвітній школі на почесному місці, у шкільних каплицях, чи музеях. Ініціатива присвячена 100-ій річниці закінчення Йосифом Сліпим Тернопільської гімназії та входить у число просвітницьких заходів, якими фундація у 2011 році хоче вшанувати пам'ять славетного земляка.

 

«У цьому році виповнюється сто років від часу закінчення Йосифом Сліпим Тернопільської української гімназії. Вчора мали роковини його смерті. Ми підтримали ініціативу єпархії та фундації, щоб увіковічнити нашого земляка, який є символом боротьби за Україну, за свою віру. Тернополяни, наші діти повинні знати свою історію, тих людей, які справді можуть вважатися символами України, Незалежності…», – зазначив Сергій Надал.

 

О. Андрій Романків подякував міському голові зі підтримку від імені владики Василія Семенюка, єпарха Тернопільсько-Зборівського, та підкреслив, що Блаженніший Йосиф прославив наш край на цілий світ, адже «своїм життям, сумлінної працею та навчанням він дав добрий приклад успішної самореалізації і тому надихатиме учнів до праці». «Людина, яка походить з небагатої родини і яка відповідально ставиться до знання і до життя, може досягнути надзвичайних успіхів. Може принести багато користі не тільки для себе, а для всієї української справи», – зазначив священик.

 

Голова фундації додав, що нещодавно у міські школи та бібліотеки були передані книги «Життєвий шлях Йосифа Сліпого» та «Віра і наука». Окремо проводилися відкриті уроки та академії, на яких розповіли учням про значення постаті Патріарха в історії нашого краю, створено аудіо версію «Заповіту».

 

Джерело: www.tze.org.ua