//

Порозуміння в справі Католицького університету в Перу під загрозою

Швидке взаєморозуміння між Папським католицьким університетом в Перу і Апостольською Столицею знаходиться в небезпеці. Заплановане на 13 квітня пленарне засідання ради університету було відкладене до часу, поки не буде консенсусу по новій версії статутів. Про це 5 квітня повідомив проректор навчального закладу. Раніше була поширена інформація, що університет змінить свої статути відповідно до вимог Святого Престолу і відправить текст затверджений радою університету до Ватикану.


Ректорат підкреслює, що хоче зберегти католицький і папський характер університету, а також і його автономію. Рада університету збереться, як тільки буде досягнуто згоди у справі. Святим Престолом був визначений термін до 8 квітня.

 

Керівництво університету, де навчаються 22 тисячі студентів, з 2007 р. знаходиться в конфлікті з архиєпископом Ліми кардиналом Хуаном Луїсом Сіприяні, який є Великим канцлером університету. Йдеться про право призначати ректора, мати контроль над навчальною програмою та об'єктами нерухомості університету.

 

За матеріалами radiovaticana.org