//

Попри терористичну загрозу на Філіппінах відбулася процесія "Чорного Назарянина"

Надзвичайні заходи безпеки супроводжували цьогорічну процесію "Чорного Назарянина" на Філіппінах. У ній взяли участь більше 3 мільйонів паломників, які брали участь в Євхаристії і пройшли п’ятикілометрову ходу в столиці країни. Під час Літургії, в якій головував митрополит Маніли Архиєпископ Луїс Антоніо Гокім Тагле, збирали пожертви для осіб, що постраждали від повені та грудневого тайфуну.

 

За день до цього президент країни Беніньо Акіно III попередив філіппінців про терористичні загрози, які могли б бути спрямовані на учасників католицької процесії. Уряд скерував для захисту паломників тисячі поліцейських  та антитерористичні підрозділи. У зоні процесії від’єднали мережу мобільного зв'язку, щоб перешкодити терористам здійснити вибух на відстані. Ісламські терористи, за даними філіппінської служби, хотіли розігнати ходу і зробити хаос в натовпі мільйонів осіб.

 

Скульптуру Чорного Назарянина  привезли іспанські місіонери 1606 року з Мексики до Філіппін. Згідно з традицією, смугляве обличчя Ісуса – результат пожежі на судні, яке її перевозило. Пізніше скульптура пережила кілька землетрусів, пожеж, наслідків війни, серед яких і масові бомбардування церкви, в якій вона зберігається упродовж століть. Натовпи вірян приписали Чорному Назарянинові  численні фізичні та духовні зцілення. Його постать є натуральної величини і вирізьблена з дерева. Учасники, більшість з яких були чоловіки, йшли босоніж. Багато з них вважають дотик до чудотворного образу Чорного Христа – благословенням. Церковні організатори очікують, що незважаючи на загрози тероризму, упродовж дня в Манілу мають приїхати більше 9 мільйонів почитателів Чорного Назарянина.

 

За матеріалами: Radio Watykańskie