//

Попри розділення Судану єпископат залишається спільним

Про значення Церкви в новій ситуації, що виникла після прийняття незалежності Південного Судану, говорили місцеві єпископи на першому від цієї історичної події пленарному засіданні єпископату. Підтверджено, як це й було оголошено раніше, що незважаючи на відділення Півдня від Півночі, буде діяти тільки одна спільна конференція єпископату. Однак, щоб краще реагувати на місцеві потреби в кожній країні, вона матиме окремі секретаріати.

 

Під час зустрічі багато уваги приділили питанням, пов'язаним із зміцненням миру і поєднанням. Єпископи зазначили, що звертаючи увагу на дотримання рівності прав усіх громадян, треба відкинути упередження, пов'язані з етнічним походженням чи релігійною приналежністю. "Обидві країни належать до найбідніших у світі, отже, всі зусилля тепер мають бути спрямовані на соціально-економічний розвиток", – йдеться в заяві єпископів, які показують, що поширена корупція, як і раніше, є неприйнятною.

 

Суданські єпископи оголосили, що Церква активно братиме участь в розвитку, особливо коли йдеться про систему освіти і охорони здоров'я. На закінчення, вказуючи на зростання мілітаризації суданської території, що витісняє міжнародні співтовариства, які не можуть ефективно вирішувати напружену ситуацію. «Ми закликаємо, – йдеться в заяві суданського єпископів – до більш гуманітарної допомоги та захисту людей, що живуть в зонах конфліктів, а також до поваги урядів обох країн.

 

За матеріалами: Radio Watykańskie