//

Понад 100 Служб біля гробу Івана Павла ІІ в 2011 році

У 2011 році біля гробу Івана Павла ІІ у Ватикані Службу Божу було відправлено понад 100 разів. Нагадаємо, що після беатифікації гріб блаженного папи перенесли до каплиці Св. Себастьяна у базиліці Св. Петра.


За повідомленнями wiara.pl, яка посилається на РАР, о. Пьотр Студніцкі із бюро інформації для польських паломників повідомив, що впродовж минулого року біля гробу Івана Павла ІІ було відправлено 98 Літургій для понад 5 тисяч поляків. Окрім того було організовано відправи і для представників інших країн.


Нагадаємо також, що впродовж 2011 року в різних зустрічах, які проводив Бенедикт XVI з Божим людом, взяла участь 2553800 чоловік. Це більше, ніж у попередні три роки.


Як відзначає Ватиканська дикастерія, півмільйона були прийняті Святійшим Отцем на загальних і спеціальних аудієнції, близько мільйона віруючих взяли участь у літургійних відправах під головуванням або за участю Папи Римського і в півтори рази більше - в молитвах "Ангел Господній" та Regina Coeli". Ці дані говорять лише про кількість вірних, які приходили до Папи до Ватикану або літню резиденцію Кастель Гандольфо.


Найбільша кількість вірних в цьому році зібралася 1 травня, на церемонії беатифікації папи Івана Павла II.