//

Подарунок на День народження Папи з Баварії

Перебуваючи в Кастель Гандольфо, Святіший Отець прийняв сьогодні досить незвичайний подарунок на 85-й День народження, який припадає на наступний понеділок (16 квітня). Подарунком стала книга «Бенедикт XVI - знаменитості говорять про Папу», опублікована німецьким видавництвом Media Maria Verlag. Це збірник роздумів та спогадів відомих німців, серед яких були такі діячі, як колишній футболіст Франц Беккенбауер чи Федеральний міністр фінансів Вольфганг Шойбле.

 

Від імені авторів книгу до Кастель Гандольфо привіз один з провідних політиків в Баварії Едмунд Штойбер. Ось як в ефірі Радіо Ватикану він згадує свою першу зустріч з майбутнім Папою: "У 60-х роках я вивчав право, але з великим захопленням я також відвідував лекції  отця Карла Раннера. Потім я зацікавився лекціями  ще одного професора, яким був власне Йозеф Ратцінгер. Мене вразило, що його лекції відвідувало дуже багато студентів. У той час, тобто в 1968 році, це було незвичним явищем", - сказав баварський політик.

 

Висловлюючи найщиріші побажання Святішому  Отцю з нагоди Дня народження, Едмунд Штойбер особисто вручив книгу "Бенедикт XVI - знаменитості говорять про Папу".

 

За матеріалами radiovaticana.org