//

Площу Св. Петра декорують в стилі ренесансного саду (відео)

До Риму прибули вже тисячі паломників на беатифікацію Івана Павла ІІ. Першим місцем, яке вони відвідують є площа Св. Петра, де саме відбувається приготування до завтрашніх урочистостей.


Розповідає Федеріко Сарречія, апостольський флорист Ватикану: «Було змінено розміщення секцій на площі. Спочатку планувалося розмістити 3500 сидячих місць в кожній з шести секцій, а тепер зробили дві великі секції, кожна з яких містить 5000 сидячих місць.»


Окрім того було розміщено 2000 додаткових місць з обох боків вівтаря. Тобто загалом 12000 сидячих місць для паломників, що прибудуть на площу.


Працівники Ватикану були змушені розпочати роботи приготування на один день пізніше у зв’язку із дощем, що падав у середу. Команда з 30 осіб є відповідальною за декорацію сходів, що ведуть до вівтаря. Зокрема вони мають використати для декорації 700 рослин самшиту, 600 квіток лаванди і 15 кипарисових дерев висотою 4,5 метра.


Розповідає Даніло Біґіні, ватиканський садівник: «Ми маємо близько 20 тисяч троянд, якими будемо прикрашати площу. З головного і двох бічних балконів, де буде розміщене зображення Івана Павла ІІ, будуть звисати гірлянди з квітів довжиною 6 метрів.»


Архітектор, котрий розробляв дизайн, хотів відтворити вигляд ренесансного саду.


Розповідає архітектор Етторе Трікарко, автор дизайну саду: «Ми хотіли віддати шану Івану Павлу ІІ, показавши наскільки він любив природу і ходити по горах. Тому ми створили поєднання природи як матеріал і як інструмент, який Папа так любив. Він був великою людиною і великим Божим інструментом.»

 

Більше 20 тисяч білих, оранжевих і жовтих троянд прикрашатимуть фасад Базиліки Св. Петра.


Етторе Трікарко розповідає: «Будуть композиції червоного та різнокольорового, але всі дуже помірковані. Організатори не хочуть підривати важливість церемонії.»


Сьогодні технічні працівники Ватикану миють фонтани на площі.


Спеціально для цієї події, у середу розмістили величезний портрет Івана Павла ІІ зліва на колонаді Берніні.


Права сторона колонади прикрашена 27-ма прапорами із найкращими фотографіями з кожного року понтифікату Папи.


В самому кінці площі розмістили зображення Богородиці - символ його понтифікату. На площі також знаходиться великий екран, на котрому впродовж цього тижня показували найкращі кадри із майбутнім блаженним.

 


За матеріалами Romereports.com