//

Північна Корея готова прийняти допомогу навіть від католиків

"Жителям Північної Кореї бракує майже всього, а найбільше – їжі", – заявив після повернення з Північної Кореї Мауро Гарофало. Посланець римської Спільноти св. Егідія був у цій комуністичній країні з 24 по 30 травня з вантажем рису, квасолі, цукру та оливкової олії для двох будинків для людей похилого віку і дитячого будинку недалеко від столиці м.Пхеньян. Продовольчу допомогу організували на прохання колишнього посла Північної Кореї в Італії.

 

Мауро Гарофало розповів католицькому агентству UCAN, що північнокорейські дипломати часто просять про допомогу для своїх співвітчизників, що голодують, відвідуючи римський осередок Спільноти св. Егідія. Її посланець зустрівся в Пхеньяні з представниками міністерства закордонних справ. Центральний Комітет Корейської Федерації по догляду за людьми похилого віку офіційним листом подякував Спільноті за "благородну гуманітарну допомогу", чекаючи, що вона буде продовжуватися. Спільнота запланувала наступний транспорт з допомогою наприкінці року.

 

Населення Північної Кореї, за даними ФАО, страждає від столітньої посухи, занадто малого урожаю і наслідків повені, що була два роки тому. Ситуацію погіршує міжнародне ембарго, спричинене північнокорейськими ядерними випробуваннями. Тому місцеві комуністи, хоча й переслідують християн і взагалі віруючих людей, охоче приймають допомогу від католиків. Її по мірі можливості організовує благодійна організація "Карітас" Південної Кореї, проте ця країна відповідно до згаданих випробовувань зброї призупинила всю продовольчу допомогу на Північ.

 

За матеріалами: Radio Watykańskie