//

Півмільйона бджіл для Папи

Вісім вуликів з 500 тисячами  бджіл встановлено у господарстві папської резиденції в Кастель Гандольфо, інформує газета "L'Osservatore Romano". Вулики подарували Бенедикту XVI італійські фермери .

 

Стаття, що з'явилася у середу у ватиканській газеті, повідомляє про подробиці ініціативи  фермерів Колдіретті, які передали свій дар під час зустрічі з Папою у Кастель Гандольфо в неділю, коли відзначався День Захисту Сотворіння, оголошений італійським єпископатом.

 

Кожен з вуликів щороку вироблятиме 35 кг меду, що загалом принесе 280 кг. Вісім нових вуликів приєднали до трьох вуликів, які стояли там вже давно. Однак, вони виробляють – як зазначено у статті – скромну кількість дорогоцінного нектару, та доглядає за ними бджоляр, що працює на папській господарці у Кастель Гандольфо. Тепер дбати про пасіку йому допомагатимуть експерти з італійського об'єднання фермерів, які заявили про свою готовність піклуватися про папських бджіл.

 

Як підкреслює "L'Osservatore Romano", об'єднання фермерів  вважає ферму в літній резиденції Папи за "модель". Газета зауважує, що хоча вона оснащена сучасним обладнанням і технологіями, проте водночас зберігає давній, затишний і дуже мальовничий вид.

 

Молоко дають 25 корів, які мають сучасну стайню, побудовану у 2008 році. У Кастель Гандольфо знаходиться 300 курей і 60 курчат. У господарстві вирощують також абрикоси, персики і оливки.
Усі продукти потрапляють на стіл понтифіка.

 

За матеріалами wiara.pl