//

Перший пастирський лист керівника ординаріату для колишніх англікан в США

Глава Персонального ординаріату Престолу св. Петра для колишніх англікан в США о. Джефрі Стінсон скерував перший пастирський лист до священиків і вірних, в якому повідомив, що в Х'юстоні пройшла підготовча зустріч для кандидатів у священики. "З допомогою Архиєпископа Гальвестон-Х'юстонського кардинала Даніеля Дінардо ми розпочали роботу на шляху підготовки до священичих свячень", - йдеться у листі.


Як інформує Радіо Ватикану, о. Стінсон зазначив, що ординаріат діє лише один місяцяь, і питання майбутніх священнослужителів стало причиною  зустрічі та обговорення багатьох проблем. "Існує багато питань, на які не завжди маємо відповіді, але ми знаємо, в якому напрямку треба діяти. Наша мета – увійти в повну єдність з Католицькою Церквою. Це дає нам можливість вибрати правильний шлях і бути впевненими у нашому майбутньому", - написав ординарій, повідомляє radiovaticana.org.


О. Стінсон поінформував, що свячення відбудуться 12 лютого в катедральному храмі Пресвятого Серця Ісуса в Х'юстоні. У них візьме участь Архиєпископ Вашингтонський кардинал Дональд Вільям Вюрл і кардинад Даніель Дінардо. У цей день відбудеться літургійне введення о. Джеффрі Стінсона на посаду Ординарія. У зверненні священик зазначив, що кількість бажаючих приєднатися до ординаріату вірних збільшується. "Мені представили численні звернення від людей, котрі хочуть йти в напрямку повної єдності з Католицькою Церквою", - повідомив о. Стінсон.