//

Перша Хресна дорога родин мігрантів в Івано-Франківську

У п’ятницю, 6 квітня, в Івано-Франківську відбулася перша Хресна дорога для родин мігрантів, зініційована референтурою у справах мігрантів Івано-Франківської архиєпархії УГКЦ та спільнотою колишніх заробітчан «Пієта». Очолив хресний хід о. Ігор Пелехатий, духовний опікун спільноти.

 

Колишні і теперішні заробітчани, їхні родини, діти молились за подружжя, українців, які загинули у світах, тих, котрі пропали безвісти на чужині, ув’язнених, хворих.

 

Під час хресної ходи учасники роздумували над усіма людськими упадками, які спричиняють бажання залишити Батьківщину і призводять до трагічних наслідків, описаних вище. Зокрема, розглянули ситуації розпаду подружжя ще тут, в Україні, що нерідко є причиною виїзду. Окрім того, звернули увагу на те, що дитину не завжди запрошують до участі в обговоренні стосовно прийняття рішення у сім’ї про виїзд батьків. Це, за словами п. Оксани Пронюк, члена спільноти «Пієта», лягає  хрестом, який батько, чи мати кладе на плечі своєї дитини, котра не вповні ще може зрозуміти, чому її залишили рідні.

Учасниками процесії була також місцева молодь і діти, які «виструнчилися в колону, міцно пригортаючи до грудей образки зі стаціями Хресної дороги», - говорить п. Оксана.

 

Однією із зупинок Хресної дороги, де читали розважання, був нещодавно відкритий Польський візовий центр, біля якого «щоднини величезне скупчення прикарпатців, бажаючих виїхати в пошуку праці», - говорить п. Пронюк і додає, що вони свідомо вибрали це місце, як одну із стацій, щоб освятити своїми молитвами.

Повідомили у прес-службі ПМВ

 

Більше на сайті: http://palomnyk.at.ua/