//

Переслідування гартують віру, і сучасні християни мають «харизму мучеництва», – вважають експерти

Кожні п'ять хвилин у світі вбивають послідовників Христа через їхню віру. За останні десять років цього століття з цієї причини кожного року гине 160 осіб. Це справжній голокост, про який, на жаль, дуже неохоче говорять. Ці драматичні цифри згадали на симпозіумі, який відбувся у Римі під назвою «Добрі стануть мучениками. Переслідування християн у двадцять першому столітті». Його організували в Папському Латеранському університеті з нагоди 20-річчя об'єднання волонтерів «Світло Сходу», яке допомагає католикам у країнах колишнього радянського блоку.
Італійський єпископ Луїджі Негрі говорив про «харизму мучеництва». Він зазначив, що «ознакою сучасності є атеїзм, а його вирізняє – насильство». Він підкреслив, що ідеологічна правда виключає будь-яку інакшість, що вже довели тоталітарні режими, які усували людей з іншими поглядами.

 

Массімо Інтровінье, представник ОБСЄ з боротьби з расизмом, ксенофобією та дискримінацією, зазначив, що «дискримінація і переслідування християн становлять правдивий гуманітарний виклик, що створює проблему для суспільства».

 

Він згадав також, що Папа Бенедикт XVI, говорить не тільки про жертв переслідувань, а й про їхніх виконавців. А також говорив про ісламський фундаменталізм у Пакистані, комуністичний режим у Китаї та Північній Кореї і релігійний націоналізм в Індії.

 

Священик Бернардо Червелера, який спеціалізується на темі Азії, зауважив, що переслідування гартують віру, про що свідчить факт, що понад 150 тис. китайців щорічно приймають Св. Тайну Хрещення.
Унікальним був виступ вихідця з ісламського середовища Магді Аллама, якого три роки тому охрестив Бенедикт XVI і якому  мусульмани погрожували смертю за відступ від ісламу. Аллам сказав, що послідовники ісламу розглядають його як єдину істинну релігію, яка покликана навернути всіх невірних. Він додав, що, зіткнувшись із хвилею ісламу, «християни мусять знайти свою власну індивідуальність і впевненість у своїй вірі, у протилежному випадку християнська цивілізація буде знищена». Єгипетський журналіст зазначив, що світ потребує чіткого свідчення християн, але також повинен чітко чути, що послідовники Христа є найбільше переслідуваною релігійною групою на землі.

 

Слід зазначити, що після смерті Христа до наших днів свої життя за віру віддали 70 мільйонів християн, з яких лише у двадцятому столітті до 45 мільйонів. Дослідження показують, що тільки цього року за свою віру в світі можуть померти більше 100 тисяч. Христових учнів.

 

 

За матеріалами Radio Watykańskie