//

Перемисько-Варшавська Архиєпархія оживляє парафії

Минулого тижня, в середу 29 Лютого в Венгожеві і 1 березня в Перемишлі, в Перемисько-Варшавській Архиєпархії (Польща) відбулися робочі зустрічі духовенства і мирян на тему «Жива парафія місце зустрічі з живим Христом».

 

Вступне слово до зібраних сказав Архиєпископ Іван (Мартиняк) Мситрополит Перемисько-Варшавський. Накреслив історію програми нової євангелізації в УГКЦ, атакож приблизив шість напрямків праці Церкви на найблищий час по віднесенні до парафії. А є це: Боже Слово і Катехизація (Кериґма), літургія і Молитва, служіння ближньому (Дияконія), сопричастя-єдність (Кінонія) і місійний Дух.

 

Черговою точкою зустрічей була доповідь о. Павло Поточний виголосив доповідь на тему «Рік віри і святих таїнств в Перемисько-Варшавській Архиєпархії – пропозиції душпастирських дій». Отець прелегент звернув увагу на Голошення Божого Слова, до якого відносяться Вселенський Архиєрей Венедикт XVI і Блаженіший Патріарх Святослав у зверненнях до вірних, як перший елемент зрдження віри і еленемнт, який цю віру розвиває. Опісля запропонував душпастирські дії, які можна здійснювати в Архиєпархії на протязі цілого року, щоб «допомогти всім віруючим в Ісуса Христа ставати більш свідомими і оживити привязання до Євангелії» (Венедикт XVI, Порта Фідеї).

 

Головним пунктом праць була застанова над і праця над першими темами програми УГКЦ Жива парафія місце зустрічі з живим Христом, а саме Боже Слово і Катехизація (Кериґма) і літургія та Молитва. О. Митрат Євген Попович, протосинкел перемисько-варшавської архиєпархії, координатор праць накреслив план праці над двома першими точками. Починаючи з молитви при кожній з них, вказав на характерні риси тем і напрямки до релігіного оживлення парафії. Опісля усі учасники поділился на 10-ть особові групи щоб спільно задумуватись і шукати нових розв`язок для поглиблення віри у наших спільнотах. Кожна група напрацьовані точки презентувала для всіх зібраних.

 

У зустрічах взяло участь понад 80 осіб (42 в Венгожеві і 41 у Перемишлі) вірних і духовенства з перемисько-варшавської архиєпархфї. Виготовлена чимало пропозиції, які мають допомохти у розвитку віри. Порушено чимало питань, які доторкаються свідоцтва про Воскреслого Христа.

 

Ці перші зустрічі присвячені двом першим пунктам програми УГКЦ, слідуючі відбудуться у найблищому часі.

 

ФОТОГАЛЕРЕЯ

Прес-служба Архиєпархії