//

Патріарх Єрусалиму: необхідно зупинити вандалізм відносно християнських святинь

З обуренням і болем сприйняв християнський світ акт вандалізму проти монастиря траппістів в Латруні, в декількох кілометрах від Єрусалиму. Ворота будівлі були спалені невідомими, які залишили на стінах блюзнірські антихристиянські написи на івриті. Прем'єр-міністр Нетаньягу засудив цей злочин, який приписують ізраїльським націоналістичним угрупованням.


Патріарх Єрусалимський Фуад Туаль заявив у відповідь на подію, що «влада дала дуже багато свободи  екстремістам, які відчувають себе незалежними. Так, всі їх засуджують, в тому числі і ізраїльський уряд, але засудження недостатньо». Патріарх стверджує, що необхідно «викорінити самі причини, що ведуть деяких безумців до подібного типу вандалізму». «Треба підняти тему виховання, - закликає єрарх, задаючись питанням: «Де і як ці люди навчилися неповазі до ближнього, неповазі до священних місць?»


Незважаючи на те, що трапилося, християни на Святій Землі не припиняють бути мостом для діалогу між всіма компонентами суспільства. Але не можна заперечувати, що подібні інциденти «руйнують і добрі наміри діалогу з іншими», переконаний патріарх. «Ми сподіваємося, - говорить він, - що уряд прийме необхідні і сильні заходи, щоб зупинити вандалізім. Викривати його недостатньо».

 

За матеріалами radiovaticana.org