//

Патріарх Єрусалиму: молодь хоче бути почутою

"Розпочнімо будувати мир з молоді!", – закликав на Новий рік Латинський Патріарх Єрусалиму  Фуад Туаль.
На думку Архиєпископа, "арабська весна" показує, що молоді люди хочуть бути почутими і потребують формації, повідомляє wiara.pl . Під час Літургії 1 січня у конкатедрі в Єрусалимі єрарх зазначив, що батьки, вчителі, педагоги та священики повинні мобілізуватися, щоб створити навколо молоді "культуру миру". Для цього необхідно докласти зусиль для примирення і бути відкритими на інші культури та релігії. "Підготуймо молодь до прийняття життєвих обов'язків у дусі взаєморозуміння і миру," – закликав Архиєпископ Туаль.


Він нагадав, що "ціле покоління молодих ізраїльтян і палестинців народилося і виросло в атмосфері насильства, та бачили контрольно-пропускні пункти і стіни, що розділяють людей". - "Мир не осягається силою чи бетонними мурами з колючим дротом. Мир є даром Божим, який осягається у молитві", – сказав Латинський Патріарх Єрусалиму, повторивши, що для того, щоб покласти край конфлікту і культурі насильства, потрібне створення палестинської держави, яка буде існувати поряд із державою Ізраїль.  "Паломництво до землі Ісуса" також є чинником, що сприяє миру.


Архиєпископ Туаль сказав також, що "арабські революції виражають пробудження свідомості, сприяння розвитку демократії, миру і соціальної справедливості". "Мусульмани і християни вийшли на вулиці пліч-о-пліч. Арабська весна викликала справжній ентузіазм і велику надію, – сказав прелат".  Однак, з’явилися сумніви щодо форми правління, яка пануватиме. "Як і Папа, я закликаю молодь і юнацтво триматися подалі від будь-якого націоналізму та фундаменталізму", – сказав Латинський Патріарх Єрусалиму.