//

Пасхальні яйця в Америці перейменували в «весняні кульки»

У Сієтлі, штат Вашингтон, шкільна адміністрація наказала називати пасхальні яйця «весняними кульками».

 

У Сієтлі другокурсник коледжу, 16-річна Джесіка, що працювала практиканткою в третьому класі середньої школи, вирішив влаштувати для дітей свято напередодні пасхальних канікул, роздавши їм пластикові яйця з ласощами всередині. На всяк випадок вона заздалегідь запитала дозволу у вчительки. Та, у свою чергу, запитала в шкільного керівництва.

 

«Мені дозволили, але за умови, що я називатиму ці сюрпризи «весняними кульками» (spring spheres). Називати їх пасхальними яйцями мені заборонили. Але коли я відкрила мішечок з сюрпризами і сказала дітям: «Дивіться, весняні кульки!», вони відповіли: «Ура, пасхальні яйця!» - розповідає Джесіка.

 

Як повідомляє портал «Мой Северо-Запад», слово «пасхальний» забороняє не лише школа. Управління парків Сієтлу теж всюди згадує замість Пасхи – весну.

 

Нагадаємо, вже багато років в різних країнах Заходу намагаються уникати слова «Різдво», замінюючи його словами «зимові свята», «святковий сезон» і тому подібне, забороняючи виконувати на святкових торжествах традиційні різдвяні гімни, виставляти вертепи, зображати  християнську символіку на листівках … Західні оглядачі говорять навіть про «війну з Різдвом».

 

Джерело: www.regions.ru