//

Пасхальне послання Єпископату Івано-Франківської єпархії УГКЦ 2011 р.Б.

Пасхальне послання Єпископату Івано-Франківської єпархії УГКЦ 2011 р.Б.

Цей провіщений і святий день,
перший по суботі, царський і Господній,
свято над святами і торжество всіх торжеств:
в цей день прославляймо Христа навіки.

(Ірмос 8-ї пісні Пасхальної Утрені)


Христос Воскрес! – Воістину Воскрес!

Всечесні отці, преподобні монахи та монахині, дорогі семінаристи, возлюбленні брати і сестри у Христі!

 

Щиросердечно вітаємо із світлим святом Воскресіння Христового. Перебуваючи у Великому пості і переживаючи цю сорокаденну подію ми своїм покаянням на славу Христа Господа звершили відкупительну жертву.

 

Немає в Церкві Христовій більшого свята, немає у світі більшої радості, ніж радість про Воскреслого Христа Ісуса. До цієї радості кличуть нас небеса, що веселяться, земля, що прославляє Воскреслого Спасителя. Свята Церква у своїй радості сьогодні обіймає весь світ - видимий і невидимий: "Христос бо воскрес -радість вічная".

 

В це свято з свят і торжество з торжеств з уст пастирів Церкви лунає повне захоплення привітання: "Христос воскрес!", і у відповідь на це вірні, що наповнюють храми, єдиними устами з глибини свого серця радісно відповідають: "Воістину Воскрес!" - відчувається непохитна віра у Христа Воскреслого.

 

Воскресіння Христове дає людству нове життя, і кожна людина має бути носієм цього життя, це свято стверджує нас у вірі, та вказує що життя людське не обривається, як нитка, що воно повне глибокого змісту і значення. У Воскресінні Христовому міститься джерело всеосяжної радості, до якої причетні всі люди. Ось чому в пасхальних піснеспівах свята Церква кличе нас до радості: "Радій нині і веселися, Сіоне!".

 

"...I обіймімо один одного, скажімо "браття", і тим, що ненавидять нас, простімо все заради Воскресіння! Бо Воскрес Христос - і смерть подолано! Воскрес Христос - і радіють ангели! Воскрес Христос - і ніхто хай не нарікає на свою вбогість, бо з'явилося спільне Царство!" - проповідує святий Іоан Золотоустий.

 

Нехай Господь наш Ісус Христос, що Воскрес із мертвих, зберігає нас в мирі, єдності і любові, дарує нам Пасхальну радість, зішле українському народу мир та добробут.

 

Звертаймось до Христа Спасителя Воскреслого, щоб Він воскрешав наші черстві душі та наповняв наші серця любов'ю, яка є сутністю життя на землі і у вічності.

 

У цей день Воскресіння, що його дарував нам Христос, “радіймо й веселімося в нім!” Цієї великої радості й Божої благодаті бажаємо духовенству, монашеству, семінаристам та всім вірним християнам, а також нашим братам і сестрам, яких доля закинула у чужі краї, далекі від своїх родин і громад, сіл та міст України. Щиро вітаємо місцеву владу і хочемо побажати, щоб Ваша праця несла користь людям та Батьківщині.

 

Благодать Воскреслого Господа нашого Ісуса Христа нехай буде з усіма вами!


Христос Воскрес! Воістину Христос Воскрес!

 

+Єпископ Володимир (Війтишин) Правлячий Архієрей Івано-Франківський

+Єпископ - емерит Софрон (Мудрий), ЧСВВ - Емерит

 

Джерело: www.if-eparchia.org.ua