//

Папському секретарю виповнилося 55 років

У суботу 55-річчя відзначив отець Георг Генсвайн, особистий секретар Бенедикта XVI. З цієї нагоди італійські медіа звертають увагу на  такі аспекти особистості о.Георга, як любов до спорту, фани в інтернеті і популярність у Facebook не менше рівня «рок зірки».

 


Отець  Генсвайн, широко відомий в Італії як «дон Георг», народився 30 липня 1956 року в м.Рідерн-ам-Вальд в Баден-Вюртемберзі (південний захід Німеччини).

 


«Бездоганний стиль, атлетична постава і зоряний шарм Голівуду», «Джордж Клуні з Ватикану» - так про папського секретаря в день його народження пише агентство ADNKronos.

 


З Йозефом Ратцінгером отець Георг працює від 2003 року. Після вибору Бенедикта XVI його секретар відразу викликав величезне зацікавлення ЗМІ, а також представників світу моди. Власне його стиль надихнув Донателлу Версаче на нову колекцію.

 


У небагатьох даних ним інтерв’ю отець Генсвайн визнав, що відчуває незручність і певне роздратування з приводу захоплення його тематикою і здивований тим, що має фанів. А тим більше, запевнив отець на сторінках видання "Sueddeutsche Zeitung", він зовсім не задумується над тим, як виглядає.

 


До свячень 1984 року Георг був листоношею та лижним інструктором. В певний час мріяв стати біржовим маклером. Однак потім відкрив у собі покликання та захоплення теологією та філософією.

 


Отець є не лише чудовим лижником, але також і тенісистом. У травні 2006 року у кольоровому італійському виданні "Chi" появились фотографії отця в шортах на тенісних кортах біля Ватикану, які викликали медійну сенсацію.

 


Але такий його популярний медійний образ дуже відрізняється від іншого аспекту. Папський секретар насправді є дуже строгим богословом. Його добре знають акредитовані у ватиканському прес-бюро журналісти, які беруть участь в офіційних папських аудієнціях для голів держав і урядів. Отець Генсвайн завжди усміхнений, відкритий і повен сердечності.  

 

За матеріалами: wiara.pl