//

Папські плани на літо

У середу 6 липня розпочинається літня відпустка Папи Бенедикта XVI, яку він планує провести у своїй резиденції у Кастель-Гандольфо. У часі відпочинку, який триватиме до кінця липня, не відбудеться жодних приватних і загальних аудієнцій.

 


Як повідомило Прес-бюро Апостольської Столиці, час від’їзду Папи до літньої резиденції був відкладений на два дні, оскільки Бенедикт XVI хотів провести більше часу зі своїм братом Георгом Ратцінгером.  Брат Папи перебуває в Римі протягом останніх двох тижнів з нагоди святкування діамантового ювілею їх свячень. Вже завтра монс.Георг відбуде до свого дому в Ратціборні.

 


3 серпня Папа відновить регулярні загальні аудієнції, які спочатку відбуватимуться на подвір’ї Апостольського палацу в Кастель-Гандольфо, і, крім того, транслюватимуться на великому екрані на площі св.Петра у Ватикані.  На початку жовтня Папа повернеться до Ватикану, але якщо у вересні на загальні аудієнції зголоситься велика кількість паломників, то їх перенесуть до Ватикану.

 


Відпустка Папи не буде лише часом відпочинку. Бенедикт XVI готуватиме промови і проповіді для Всесвітнього Дня Молоді у Мадриді 16-21 серпня. Крім того, на літо запланована праця над третьою частиною книги «Ісус з Назарету», яка посвячена дитинству Ісуса.

 


Традиційно 26-28 серпня в Кастель-Гандольфо збереться «Коло учнів професора Ратцінгера – папи Бенедикта XVI». Як поінформував о.Штефан Отто Хорн, глава ватиканської фундації ім.Йосифа Ратцінгера – папи Бенедикта XVI і організатор з’їзду колишніх учнів темою зустрічі буде нова євангелізація.  Цьогорічними гостями і промовцями будуть проф.Ханна-Барбара Герл-Фалковіч з Дрездена і Отто Ньюбауер, керівник віденської Академії Євангелізації, яка виникла з ініціативи Спільноти Емануель. 

 

За матеріалами: wiara.pl