//

Папська Рада профінансує семінар на тему цифрових медіа для єпископів Середнього Сходу

Папська Рада у справах соціальної комунікації профінансує семінар на тему цифрових медіа для єпископів Середнього Сходу, що відбудеться 17-20 квітня у Бейруті. Планується, що в семінарі візьме участь близько 50 єпископів та 20 священиків.


Як зазначив глава цієї дикастерії, Архиєпископ Клаудіо Марія Челлі, одним із найважливіших викликів для Церкви сьогодні є навчитись провадити справжній діалог із цифровою культурою, а особливо з молоддю, оскільки саме вона найбільш задіяна в цій культурі. «Це – її спосіб життя», – зазначив він.


Учасниками цього семінару стануть єпископи і священики, які вже працюють у сфері комунікації в Єгипті, Лівані, Сирії, Святій Землі, Йорданії та Іраку і яких координує Рада католицьких патріархів Середнього Сходу.


Чотирьохденна зустріч буде присвячена темі «Комунікація на Середньому Сході як інструмент євангелізації, діалогу і миру» і є свого роду продовженням Синоду для Церкви на Середньому Сході від 2010 року. Планується, що восени Папа Бенедикт XVI відвідає Бейрут, щоб представити пост-синодальне звернення цього Синоду.


Архиєпископ Челлі також зазначив, що семінар у Лівані проходитиме в рамках підготовки до жовтневого Синоду на тему Нової євангелізації.


За матеріалами news.va