//

Папа зустрінеться зі своїми колишніми студентами у Кастель-Гандольфо (відео)

Ця традиція почалася ще до того, як Бенедикт XVI став Папою. Кожного року він проводить приватні зустрічі зі своїми колишніми студентами для того, щоб поговорити на богословські теми. Цього року темою обговорення буде «Нова євангелізація».


Перед тим як стати Папою, Йозеф Ратцінгер був професором впродовж 26 років. Він викладав у кількох німецьких університетах і написав більше 40 книжок впродовж усієї академічної кар’єри.


Від 1977 року кожного літа він зустрічається з групою своїх колишніх студентів. Коли у 2005 році його обрали Папою, він вирішив продовжити цю традицію у Кастель-Ґандольфо, в маленькому містечку на південь від Риму, де знаходиться його офіційна літня резиденція.


В минулих роках група обговорювала теми ісламу, Страстей Христових, ролі релігії і культури, а також Другий Ватиканський Собор.


Серед групи колишніх студентів Папи є професори університетів, священики, монахині та миряни з різних куточків світу. Деяких з них Папа вчив ще до того, як став Архиєпископом Мюнхена.


Зустріч запланована на 26-28 серпня. В останній день Папа запланував відправити Службу Божу зі своїми колишніми студентами.


За матеріалами Romereports.com