//

Папа закликає до звільнення колумбійських заручників

Бенедикт XVI відправив телеграму на ім'я генаральнаго секретаря колумбійського єпископату, архиєпископа Хуана Вінсента Кордоби, в якій висловив свою підтримку і запевнив у молитві за тих людей, яких тримають заручниками викрадачі, а також за військовослужбовців і поліцейських, які працюють для їх звільнення. Папа зазначив, що "Церква продовжить підносити до Бога молитви і сприяти їх звільненню". Проблема викрадення людей у Колумбії залишається дуже гострою. З 1964 ліворадикальне терористичне угрупування "ФАРК", яке контролює близько 20% території країни, через захоплення заручників намагається впливати на уряд і отримувати грошові кошти.

 

У телеграмі, відправленій за підписом кардинала Держсекретаря Тарчізіо Бертоне, Святий Отець "звертається до Господа з проханням про навернення викрадачів, щоб вони вступили на шлях діалогу і таким чином настав мир, якого колумбійський народ дуже чекає". Папа висловив свою підтримку "всім сім'ям, які знаходяться перед обличчям несправедливості, яку не можна виправдати жодними політичними чи громадськими мотивами".

 

Папа наділяє весь колумбійський народ благословенням розради і довіряє заступництву Діви Марії, Матері Надії, щоб він "з героїчною сміливістю переніс важкі випробування сучасності". Як відповідь, на телеграму Папи, колумбійські єпископи закликали всіх віруючих і людей доброї волі присвятити час перед Різдвом Христовим молитві в інтенції звільнення заручників.

 

За матеріалами www.radiovaticana.org