//

Папа закликав американських єпископів доносити до молоді цінність чистоти

Папа Бенедикт XVI 9 березня зустрівся з американськими єпископами, які прибули до Риму в рамках візиту «Ad limina Аpostolorum». Папа зазначив, що хоче звернути увагу на необхідність євангелізації сучасної американської культури в світлі інтелектуальних і етичних проблем, що виникли в країні.


Святіший Отець звернув увагу на проблему кризи розуміння сім'ї та сексуальності. Бенедикт XVI зазначив, що відмова від принципу непорушності сім'ї та неприйняття сталої сексуальної етики призвело до серйозних соціальних проблем, які й викликали величезні людські та економічні витрати. Він нагадав, що шлюб і сім’я мають бути захищені від будь-яких спотворень, щоб відповідно виконувати свою соціальну роль. Щодо спроб змінити юридичне визначення шлюбу Папа зазначив, що Церква повинна активно протистояти цьому феномену.

 

Крім того Святіший Отець закликав визнати малу ефективність сучасної катехизації, причиною чого стало зменшення кількості шлюбів у Церкві. Він закликав єпископів намагатися розробити пастирські програми, які будуть враховувати тенденції сучасних суспільств і сучасних викликів.

 

Папа висловив подяку єрархам за ту діяльність, яку вони здійснюють у парафіях, школах і благодійних установах; за допомогу сім'ям, що зазнають труднощів; підтримку самотніх матерів і батьків, а також дітей, які страждають від розлучення батьків.

 

Бенедикт XVI зазначив, що в пастирській діяльності треба звернути особливу увагу на відновлення серед людей цінності чистоти і цнотливості. «Необхідно формувати розуміння сексуальності, як джерела істинної свободи, щастя і можливості виконання фундаментального та природного покликання людини до любові», – сказав Бенедикт XVI. «У суспільстві, яке щораз більше не розуміє цього і прагне висміяти цей важливий аспект християнського вчення, молоді люди повинні бути впевнені що, якщо вони дозволять Христу увійти в їхнє життя, вони нічого не втратять, навпаки, їхнє життя стане вільним, гарним і щасливим», – сказав Святіший Отець.

 

За матеріалами: radiovaticana.org