//

Папа закінчить рукопис "Ісуса з Назарету" до кінця літа

Бенедикт XVI під час свого літнього перебування у Кастель Гандольфо працює над третьою частиною своєї книги "Ісус із Назарету". Як зазначив о.  Федеріко Ломбарді, він хоче закінчити рукопис до кінця літа.

 

Нагадаємо, що перша частина трилогії з'явилася у  2007 році й називалася "Від хрещення в Йордані до Преображення". Друга вийшла друком у 2011 році та була присвячена періоду "Від в'їзду в Єрусалим до Воскресіння". Саме у передмові до неї Бенедикт XVI повідомив, що заключна частина книги буде розповідати про дитинство Ісуса.

 

Святіший Отець привіз також до своєї літньої резиденції велику кількість документів, щоб підготуватися до вересневої подорожі до Лівану, повідомив о. Ломбарді.

 

Прес-секретар прокоментував також ситуацію, що виникла у Китаї після свячень єпископа, що отримав папський мандат, Тадеуша Ма Даквіна. Єзуїт охарактеризував її як "аномальну". Справа у тому, що після свячень новий вікарний єпископ Шанхайської єпархії зник. За даними місцевих католиків, державна влада помістила його під домашній арешт у семінарії. "У нас на даний час немає докладної інформації про становище єпископа", – сказав о. Ломбарді і додав, що не існує ніякого контакту з єрархом.

 

За матеріалами radiovaticana.org